Monday, February 11, 2008

Kiihkoa, kiihkoa

Katsoin vahingossa televisiosta ruotsalaista kanavaa, jossa näytettiin poliisien kuvaamia taka-ajoja ja muita liikennejuttuja. Lopetin ohjelman katsomisen kiihtyneessä tilassa. En kestänyt katsoa enempää murhayrityksiä ja muita poliisin tekemiä RIKOKSIA! Kauheinta oli se, että ohjelma oli esittelevinään autoilijoiden rikkomuksia, vaikka se todellisuudessa - ainakin minun laillani ajatteleville - esitti poliisin rikollisia sikailuja. Poliisi-inhoni lisääntyi tämän ohjelmanpätkän vuoksi entisestään - jos se nyt yleensä voi enää lisääntyä. Poliisit ovat murhaajia. He ovat pahimpia olentoja maailmankaikkeudessa. He ovat täysin moraalittomia hirviöitä! Filmissä, joka sai minut sulkemaan TV:n, poliisit ajoivat jonkun ylinopeutta ajavan perässä moottoritiellä ja panivat pillit soimaan ja valot vilkkumaan pysäyttääkseen tyypin. Tyyppi pysäytti autonsa tien pientareelle ja aukaisi oven. Samalla hetkellä takaa tuli rekka ja vei auton oven mennessään. Se murskaantui aivan pieneksi silpuksi. Oli aivan ihme, ettei saman tien murskaantunut koko tyyppi - tai ehkä sen käsi vahingoittuikin. Ja kaiken tämän murhayritysterrorin poliisit esittävät televisiossa naureskellen ja onnetonta uhriaan pilkaten.

Poliisithan tässä olivat syyllisiä, ei tuo onneton ihminen. Ei hän olisi ikinä pysäköinyt autoaan vilkasliikenteiselle moottoritielle ja lähtenyt nousemaan sieltä takaa tulevien rekkojen alle, jos eivät poliisit olisi siihen häntä väkivallan ja kuoleman uhalla pakottaneet (poliisillahan on aseet). Tyyppi oli poliisinpelon ja järkytyksen vuoksi shokkitilassa, eikä pystynyt huomioimaan muita uhkaavia vaaroja kuin petomaiset poliisit (ohjelman selostaja mainitsikin pysäytystilanteen "stressaavuuden").

Tällaisen poliisisadismin katsominen saa minunlaiseni vapautta ja tasa-arvoa kannattavan ihmisen täysin pois tolaltaan. Poliisin olisi pitänyt korvata tuon autoilijan auton särkyminen. Se olisi ollut vähintä, ja tarkoitan todella vähintä, mikä asiassa olisi voinut tehdä. Ja arvatkaapa mitä ne poliisisiat todellisuudessa tekevät: rankaisevat ja kiusaavat tuota ihmistä. Eikö huomattavassa korjaamolaskussa ole tarpeeksi rankaisua? Tuo rahamenohan oli poliisin aiheuttama, sillä poliisi oli syyllinen tapahtumaan.

En voi hyväksyä sitä, että poliisit saavat laillisesti ja rankaisematta tehdä jotain mikä tavalliselta autoilijalta on kielletty: ajaa ylinopeutta ja aiheuttaa vaaratilanteita. Minun oikeustajuni poikkeaa ehdottomasti ja äärimmäisesti vallitsevasta. Saisikohan tällaiseen "mielenhäiriöön" ilmaista hoitoa?

Laura (nimi muutettu) oli lukenut lehdestä tapauksesta, jossa poliisit ampuivat kuoliaaksi mielisairaan miehen. Laura otti itse asian puheeksi ja kertoi olleensa hyvin ärtynyt ja suuttunut tapauksen johdosta. Lauraa raivostutti se, että poliisit olivat ampuneet lisää laukauksia jo haavoittamaansa mieheen, joka oli jo niin pahasti loukkaantunut, ettei enää olisi pystynyt olemaan uhka yhteiskunnalle. Ja juuri viimeinen laukaus koitui miehen kohtaloksi. Itse en ollut tätä puolta asiasta edes tullut ajatelleeksi.

Mietin, olenko saanut aivopestyä Lauran poliisikriittiseksi vai onko kaikki oman ajattelun tulosta. Tästä nimenomaisesta asiasta en kuitenkaan ollut maininnut Lauralla sanaakaan. Se otti asian itse puheeksi puhelimessa.

(Nämä mielipiteet olen kirjoittanut päiväkirjaani maalis- ja toukokuussa 2000. )

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home